HTML

Hintaszék

Minden, ami foglalkoztat, és nem írok róla verset.

Friss topikok

Linkblog

2011.12.05. 05:25 Netelka

Larry McMurtry: Cadillac Jack

Ha most pályaválasztás előtt állnék, a könyv hatására csatlakoznék Cadillack Jackhez, és beállnék utazó régiségkereskedőnek, ún. „cserkésznek”, és végigutaznám a világot, hogy begyűjtsek olyan tárgyakat, amiket mások gyűjtenek, hogy aztán jó pénzért kiárusítsam, miközben beszereznék néhány olyan darabot is, amitől sose válnék meg. Ebben a regényben nemhogy meglegyintett a szabadság szele, de még a hajam is lobogott közben. :) 
Cadillack Jack szerethető figura, aki jövés-menése közben nemcsak tárgyakat cserélget, hanem a nőit is folyamatosan lecseréli, majd visszaszerzi, hogy kis idő múltán újabb után nézzen. Voltaképpen azt hiszem, végtelenül magányos, de ahogy kedvenc női szereplőm, Jane is jól látja, mégsem való neki semmiféle kötöttség. Klasszikus „vadnak és szabadnak született” mókus, aki miközben bejárja Amerikát, annak mind színét, mind fonákját látja. Egyszerre irigyeltem és szánakoztam rajta, de tény, hogy megszerettem. 
Larry McMurtry egyébként hozza a formáját, ahogy a Becéző szavakban, humora frenetikus :) És – szemben például a nemrég olvasott Murakamival – szexuális utalásai is igazán szellemesek, izgalmasak :) Murakami úr, lehet tanulni kérem szépen :)

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://maganlira.blog.hu/api/trackback/id/tr584087820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása