HTML

Hintaszék

Minden, ami foglalkoztat, és nem írok róla verset.

Friss topikok

Linkblog

2011.07.05. 10:13 Netelka

Szécsi Magda: Szia, Frici / Gyöngy

Egy könyv, két kisregény. Az első, a „Frici” több nevetés, mint sírás, de minden kacaj mögött végtelen szomorúság. Egy bérház, sok-sok lakó, mérhetetlen szegénység, számolatlan perlekedés és balhé – mindemellett számokkal nem mérhető szeretet. Emberek, akiket a sors egy lakóközösségbe zárt, akik a nincstelenség közepette egymás életét eszik, de ha baj van, egy emberként mozdulnak meg egymásért. Egy kisfiú, akiben benne van a gyermekkor összes bölcsessége és tudása, amit valahol, valamiért elveszítünk életünk során.
A második írás csupa könny. Elfogadásra tanít, magunkba nézve sokszor szégyenkezésre késztet, és arra, hogy tudomásul vegyük, az, hogy ki hová születik, nem elhatározás kérdése. Az viszont, hogy egymást, bárhonnan jöjjünk is, képesek legyünk tolerálni, csak rajtunk múlik.
Szécsi Magda mindkét kisregénye zseniális, nagyon szeretnék még tőle olvasni.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://maganlira.blog.hu/api/trackback/id/tr373040972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása