HTML

Hintaszék

Minden, ami foglalkoztat, és nem írok róla verset.

Friss topikok

Linkblog

2010.03.26. 17:58 Netelka

Mekkelekek és egyéb szakik

Már nem először állapítom meg bizonyos tárgyakról, hogy az, aki azokat készítette, tervezte, kitalálta, megvalósította, az még életében előtte ki nem próbálta azt a valamit. Hogy érthetőbb legyek: lakótelepekről ismert a szétcsavarozható ablak, ami akkor utoljára tiszta igazán, amikor az első lakó átvette a lakáskulcsot. Ugyanis a két réteg közé így vagy úgy, de bemegy a mocsok, ergo ha meg akarja pucolni csóri háziasszony (uram bocsá' az ember), szét kell csavarozni a két réteget. És akkor még az utca felőli részt nem pucolta meg halált megvető bátorsággal, mondjuk a kilencedikről derékban kilógva. Nos, ha az a mekkelek, aki ezt anno kitalálta, mielőtt bárki igent mondott volna a sorozatgyártásra, esetleg nekiugrik spontán délutáni elfoglaltságként megpucolni egy bármilyen - hangsúlyozom, bármilyen! - ablakot, akkor esetleg beléhasít a felismerés: hoppá, az általam kiagyalt ablakot Marcsa nagyon nehezen fogja megtisztítani. És azóta az összes Marcsa elátkozza ezt a mekkeleket, teljesen jogosan.

Felháborodásomat és elmélkedésemet jelen esetben a kávéfőzőm váltotta ki - nem először. Ugyanis abban pedig fordítva van a menet, mármint az a menet, amibe bele kell "húzni" a már kávéval megrakott edényt. Jó, én a jobbkezes társadalomból indulok ki, aki jobb hézzel szeretné meghúzni az edény "karját", és jobb kézzel balra szeretné erősen meghúzni, hogy lehetőleg a gőz ne robbantsa le az egész miskulanciát. Neeeem, a miénken jobbra kell húzni, és persze úgy is erősen kéne - én pedig csak egy gyenge nő vagyok. Ennélfogva már többedszer robbantotta le magáról eme alkatrészét a főző, még jó, hogy az alatta elhelyezett üvegedényt nem csapta szét. Viszont én szétcsapnám annak a szakinak a fejét, aki ilyen zseni volt. Bár lehet, hogy balkezes? De rögtön kettő?

Az már csak apróság, hogy a házunk teraszajtaján fordítva van felszerelve a zár, vagyis a kulcsot abnormális módon kell beilleszteni. Már megszoktuk, nem szereltünk fel másikat - de tény, hogy az előző tulaj is "szagember" lehetett. Vagy be volt nyomva, mikor szerelte a zárat, esetleg a betörőket próbálta meg így gondolkodóba ejteni. 

Ha van ilyen történeted, mekkelek-féle bosszantó apróságok, oszd meg velem.

5 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://maganlira.blog.hu/api/trackback/id/tr181871135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a lúj 2010.03.26. 20:22:51

- WC-csatorna, majd ülőke úgy elhelyezve, hogy a deszkát felhajtani pont annyira lehet csak, ahol még nem támaszkodik meg - a házben járó szerencsétlen férfiembereknek muszáj egy kézzel ügyeskedni...

- a lakást most vakolták (felújítok). Nem nyitottak ablakot, nekem nem szóltak - egy hét alatt penész az ajtón, az ablakon és a falakon.

- szintén a felíújítás alatt álló lakásban WC: én elférek, de egy hosszabb férfiember már csak bajosan fér be.

- szintén felújítás: nem sokon múlt, sikerült a lépcsőt pont addig kihozni, hogy nem lehet kinyitni az ajtót tőle, meg kell fordítani a tokot...

wfffgrhh. :)

Netelka 2010.03.26. 21:27:33

@a lúj: Pfff, hát, ez - hogy stílusos legyek - szar ügy :)

Miestas · http://miestas.freeblog.hu 2010.03.27. 09:27:53

Egy ismerősömmesélte az ablakot úgy tette be a mester, hogy az utcáról lehetett nyitni:-))
süti beállítások módosítása