HTML

Hintaszék

Minden, ami foglalkoztat, és nem írok róla verset.

Friss topikok

Linkblog

2011.07.29. 06:27 Netelka

Kjell Askildsen: A thesszaloniki kutyák

A könyv első része, a „Thomas F. utolsó feljegyzései a nagyközönség számára” megérintett. A második adag novella igen is, nem is, ahogy általában én a novellákkal vagyok. Egyik se vágott földhöz, sőt. A szerző ún. minimalista író – és az nem baj, hogy nem szószátyár, de azért lehetett volna bőbeszédűbb. 

Az egész rövidke kötet a magányt, az emberi kapcsolatokat vagy épp azok hiányát hivatott érzékeltetni, viszont ehhez számomra túl tőmondatos, túl jelző nélküli, túl „kevés”. Az persze mindehhez hozzá tartozik, hogy én az ilyen rövidke, 2-3 oldalas írásokat csak akkor tudom igazán értékelni, ha szíven ütnek, vagy azt tudom mondani elolvasásukkor, hogy „húha”. Hát, itt ilyen nem volt.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://maganlira.blog.hu/api/trackback/id/tr303164140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása