HTML

Hintaszék

Minden, ami foglalkoztat, és nem írok róla verset.

Friss topikok

Linkblog

2012.02.09. 05:30 Netelka

Ljudmila Ulickaja: Életművésznők

Ulickaja jól ír, ez tagadhatatlan. Mégis, számomra ez a könyv kb. felétől, az utolsó két történettől került hozzám közel – az ezeket megelőző novellák megmaradtak a sztori szintjén. Amivel egyébként nincs baj: történetek nőkről, akik mindenkinek, de elsősorban önmaguknak hazudnak, mindenki másért, mindenki mást leplez, mást szeretne elfelejteni vagy éppen felnagyítani, Zsenya pedig, a könyv fő alakja úgy szívja magába ezeket a meséket, mintha a saját életében nem volna elég mesélnivaló. 
A kötet második fele viszont igazán remek, míg az utolsó novella, az Életművészek kedvencemmé lett. Ha csak ennyit olvastam volna az írónőtől, már az is elég lenne ahhoz, hogy a megfelelő polcra kerüljön nálam. Ez a legkerekebb történet számomra, biztosan sokáig emlékezni fogok rá. Lassan viszont jöhetnének Ulickajától az igazi nagyágyúk, csak azokat még be kell szereznem.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://maganlira.blog.hu/api/trackback/id/tr234087868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása